Her er du: Danmark Randers Amt Skader sogn Peder Pedersen

 

Lidt om

Peder Pedersen Vitting er søn af Peder Pedersen Vitting og Kirsten Jensdatter. Han er født i 1812, og det fremgår af kirkebogen for Skader, at præsten er moralsk indigneret over, at Kirsten Jensdatter har fået tre børn uden at være gift. Der kommer dog orden forholdet, da hans forældre bliver gift i 1817.

En gennemgang af til- og afgangslisten viser, at Peder Pedersen Vitting har arbejdet flere steder som tjenestekarl bl.a. Skader, Røve og Bruusgaard i Ølst sogn inden han slår sig ned med sin kommende kone, Ane Margrethe Christiansdatter, i Skader.

Ane Margrethe Christiansdatter kommer også vidt omkring i sit arbejdsliv. Selv efter at parret er blevet gift, er hun tjenestepige i Tvede sogn, Nørhald herred.

Et på folketællingen fra 1848, Skader sogn viser, at Ane Margrethe er født i Grenå. Det er hun ikke. Ganske enkelt. Hun er født i Ebeltoft i 1816. Hendes forældre er Christian Thomasen Berg og Maren Knudsdatter. Han har forladt sin kone og bor sammen med Maren Knudsdatter. Det er en spændende historie med Ane Margrethes forældre, men den skal fortælles på et senere tidspunkt. Se i øvrigt både kirkebogsoptegnelser og anetavle.

Ane Margethe Christiansdatter føder 8 børn, inden hun dør, kun 38 år gammel i 1854. Et kort, men slidsomt liv er slut.

Peder Pedersen Vitting gifter sig igen med Mette Andersdatter fra Lime sogn. Hun er enke. Hendes mand hængte sig.

Peder Pedersen Vitting og Mette Andersdatter får 8 børn, men af skiftet fra 1875 fremgår det, at kun 2 lever på det tidspunkt.