Her er du: Danmark Randers Amt Todbjerg sogn Claus Sørensen


Lidt om

 

Lidt om

Claus Sørensen er født i Tved sogn på Mols. Hans forældre, Søren Clausen og Mette Marie Pedersdatter, boede i Tillerup. På et tidspunkt efter 1840 forlader Claus Sørensen Tved og drager sydpå til Århusområdet. I folketællingen 1845 arbejder han på en gård i Trige. I 1848 bliver han gift med Mette Marie Pedersdatter. Hun er egentlig fra Flensted, Låsby sogn, datter af Peder Mikkelsen og Karen Nielsdatter. I folketællingen fra 1845 arbejder hun på en gård i Elsted sogn. Marie Maries mor dør allerede i 1828, og da faderen gifter sig ret hurtigt igen, er det måske forklaringen på, at hun rejser et nyt sted hen.

I 1848 bliver Claus Sørensen og Mette Marie Pedersdatter gift i Låsby kirke, godt en måned efter at hun er nedkommet med Søren.

Efter giftermålet flytter familien til Trige sogn, hvor parret lejer et hus under Pedersminde. Der bliver de boende indtil 1856, hvor de flytter til Todbjerg, hvilket fremgår af tilgangslisten for Todbjerg sogn.

Med baggrund i folketællingen fra 1860 ved vi, at parret stadig bor i Todbjerg, men et kig på folketællingen 1880 viser at Claus Sørensen og Mette Marie Pedersdatter nu bor hver for sig.

Sønnen, Søren Clausen, dør i 1889 i Trige, hvorefter Claus Sørensen kommer på fattiggården i Todbjerg, hvor han dør i 1890. Mette Marie Pedersdatter ender sine dage på Elsted skole, hvor hun dør i 1893.