Her er du: Danmark Aarhus Amt Fårup sogn Simon Sørensen

Lidt om

Historie om Anne Marie Hansdatter og Simon Sørensen begynder i Brabrand sogn og slutter i Mundelstrup, Fårup sogn. Parret bliver gift i 1797 i Brabrand sogn og tre år senere er parret at finde i Mundelstrup.

I 1808 får Anne Marie tvillinger uden for ægteskabet. Af kirkebogen fremgår det, at Simon Sørensen havde forladt hjemmet ca. 1805. Det er uvist, hvor han er taget hen, og hans videre skæbne kendes således ikke. Det har heller ikke været  muligt at fastslå hvor og hvornår han er født, men i forhold til folketællingen 1801, er han født ca. 1770. En gennemgang af lægsrullerne for Brabrand og Fårup sogne viser intet, udover at man kan se Simon Sørensens tre sønner opført i læg 133, Fårup sogn.

Det ser anderledes ud med hensyn til Anne Marie Hansdatter. Hun er født i Gødvad sogn. Forældrene er Hans Nielsen Brund og Anne Kirstine Andersdatter. Kirkebogen for Gødvad sogn er ikke tilgængelig før 1790.

 Da Anne Marie får Peder, er det Anders Hansens hustru fra Tilst, der bærer barnet. Omvendt optræder Simon Sørensen og Anne Marie Hansdatter også som faddere, når der er glædelige begivenheder, der skal fejres i Tilst sogn.

Yderligere får Anders Hansen og Anne Marie Hansdatter en datter, der bliver kaldt Anne Kirstine. Da Anders Hansen er fra Gødvad er det nærliggende at antage, at Anne Marie Hansdatter er hans søster.

Familien i Gødvad går lidt i opløsning ca. 1786, da Hans Nielsen Brund bliver idømt fængsel på livstid grundet tyveri. Den historie fortælles senere.

Anne Marie Hansdatter dør 1817 i Mundelstrup. I kirkebogen er hendes alder 50 år. Her var der hjælp at hente ved Peders konfirmation i 1819, hvor der stod: En fattig fader- og moderløs dreng. Hendes alder i kirkebogen er svarer ikke helt til hendes alder i folketællingen 1801.